• Registration
  • ⇨ click here ⇦

REGISTRATION

thursday, april 27th 2023 5pm to 9pm

Mmmm

The book of gourmet vegetarian recipes for eating well

LICENCE GESTION

Management of Hotel Operations

Tourism and Communication Studies

discover our new course starting in the 4th grade

EHTL & Ducasse Education

A common mission: educate the future actors of international gastronomy

Laguiole knife - EHTL edition

A gift to offer or to give yourself

Maison du Grand-Duc

 

Signing of a partnership agreement

News

EHTL - Luxair Taste Destination

TASTE is your next DESTINATION

24 May 2023

Luxair is reinventing its Economy Class menus in partnership with the EHTL

FAREWELL ERASMUS+ PARTY

9 May 2023

A traineeship abroad thanks to Erasmus +

Soirée des professionnels du métier at l’EHTL and 4th Award of Excellence

8 May 2023

Great success

First edition of the ” Well-being Day ” at the EHTL

6 May 2023

On the agenda: physical activity, psychological well-being, healthy eating

Cours de cuisine avec des réfugiés à l’EHTL

20 Apr 2023

S.A.R. le Grand-Duc Héritier a partagé une matinée dans les cuisines de l’EHTL 18.04.23
EHTL -

Cinema and food

30 Mar 2023

Presentation by Paul Lesch, Director of the Centre national de l'audiovisuel (CNA) 21.03.23
SIS - Sotogrande International School

Partenership Agreement

9 Mar 2023

Sotogrande International School - EHTL

New “Tourism and Communication” section at EHTL: courses and educational visits

3 Mar 2023

In the first year, the focus is on the tourist regions of Luxembourg

Hinzert: a place of memory that impressed the students

24 Feb 2023

"Hinzert is to Luxembourgers what Auschwitz is to Polish victims of Nazism. (22.02.2023)

Babbel Case Study – EHTL

23 Feb 2023

Accelerating Trilingual Language Learning with Babbel
EHTL - Global Chef Challenge Rimini 2023

A gold medal at the Global Chefs Challenge semi-final

21 Feb 2023

A teacher-student duo at its best.
EHTL - Bildung am Dialog Innovativ Schoulen

Bildung am Dialog – EHTL

21 Feb 2023

Bildung am Dialog | Innovativ Schoulen | École d’Hôtellerie et du Tourisme du Luxembourg Length: 02:54 minutes
L'EHTL souhaite bonne chance à tous les élèves des classes terminales.

#ehtl_lu
#ehtlstudentslife 
#finalexams

L`EHTL souhaite bonne chance à tous les élèves des classes terminales.

#ehtl_lu
#ehtlstudentslife
#finalexams
...

Erasmus+ Farewell 🇪🇺

Cette année, 47 étudiants bénéficieront du programme Erasmus+ et effectueront un stage à l’étranger d’une durée maximale de 10 semaines, dans 31 destinations différentes : Golden Residence Hotel à Funchal (Madère), Princesa Yaiza Suite Hotel Resort à Playa Blanca (Lanzarote), La Dimora à Oletta (Corse), Hotel Rathaus Wein & Design à Vienne, École Ducasse à Paris, Steigenberger Hotel à Munich, The Mandala Hotel Berlin ou Miraggio Thermal Spa Resort à Khalkidhiki (Grèce), pour n’en citer que quelques-unes.

Bon départ et bon stage.

Erasmus+ Farewell 🇪🇺

Cette année, 47 étudiants bénéficieront du programme Erasmus+ et effectueront un stage à l’étranger d’une durée maximale de 10 semaines, dans 31 destinations différentes : Golden Residence Hotel à Funchal (Madère), Princesa Yaiza Suite Hotel Resort à Playa Blanca (Lanzarote), La Dimora à Oletta (Corse), Hotel Rathaus Wein & Design à Vienne, École Ducasse à Paris, Steigenberger Hotel à Munich, The Mandala Hotel Berlin ou Miraggio Thermal Spa Resort à Khalkidhiki (Grèce), pour n’en citer que quelques-unes.

Bon départ et bon stage.
...

🇪🇺Europe Day🇪🇺

Thank you, @marcangelluxembourg for coming “home”. 
You will always be welcome, and we hope that you appreciated this blast from the past.

🇪🇺Europe Day🇪🇺

Thank you, @marcangelluxembourg for coming “home”.
You will always be welcome, and we hope that you appreciated this blast from the past.
...

THE PARTY - Networking in the Hospitality Sector 🍸

THE PARTY - Networking in the Hospitality Sector 🍸 ...

L'EHTL recrute un concierge (m/f) - Carrière D3

#joboffer #jobalert #jobopportunity

L`EHTL recrute un concierge (m/f) - Carrière D3

#joboffer #jobalert #jobopportunity
...

Grâce à un partenariat avec l’École Ducasse, les élèves de l’EHTL ont l’occasion de suivre une formation complémentaire dédiée aux arts culinaires, avec à la clé, la possibilité de décrocher une qualification supplémentaire.

De mai à juillet 2023, les jeunes sélectionné(e)s suivront un programme court et intensif de dix semaines, sur le campus flambant neuf de Meudon, situé à quelques kilomètres de Paris.

#ehtl_lu #ehtlstudentslife #ecoleducasse

Grâce à un partenariat avec l’École Ducasse, les élèves de l’EHTL ont l’occasion de suivre une formation complémentaire dédiée aux arts culinaires, avec à la clé, la possibilité de décrocher une qualification supplémentaire.

De mai à juillet 2023, les jeunes sélectionné(e)s suivront un programme court et intensif de dix semaines, sur le campus flambant neuf de Meudon, situé à quelques kilomètres de Paris.

#ehtl_lu #ehtlstudentslife #ecoleducasse
...

Portes ouvertes 2023 

Vous avez raté notre soirée portes ouvertes? 

Pas de problème, appelez-nous pour fixer un rendez-vous pour une visite individuelle
📞 + 352 80 87 91 

📧 orientation@ehtl.lu [en laissant vos coordonnées]

#ehtl_lu #portesouvertes #lycee #visite #hotellier

Portes ouvertes 2023

Vous avez raté notre soirée portes ouvertes?

Pas de problème, appelez-nous pour fixer un rendez-vous pour une visite individuelle
📞 + 352 80 87 91

📧 orientation@ehtl.lu [en laissant vos coordonnées]

#ehtl_lu #portesouvertes #lycee #visite #hotellier
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
Error: Invalid Feed ID.

COURSES

Chef

Tourism

Restaurant Manager

Hospitality Management

Hotel Management

BTS Hospitality Management

Testimonies

„Hotelschoul huet mir an menger Professioneller Entwécklung ganz vill gehollef …“

Chef de cuisine, Restaurant Saint Pierre

1 star michelin

KIM KEVIN DE DOOD

„ ech hunn do all meng Kichen Basen geléiert…, an huet mäin Selbstvertrauen gestäerkt ….“

Chef de partie, The Dorchester

GAËLLE CHAUDAT

„ Gudden Grondsteen fir an der Gastronomie ze starten“

Chef de partie, Traube Tonbach

BEN LEUCK

« Striving for excellence », is the motto adopted in 2017 by the École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg (EHTL). Founded in Diekirch in 1949, the school now has around 300 students learning not only skills that are particular to catering, hospitality and tourism but also soft skills such as punctuality, communication and flexibility. One of the school’s key strengths is its family feel. Class sizes are small and there is plenty of support to go around. ‘Our school is not a production line. We look after our young people and help and support them on their journey.’

However, there are some things we cannot teach, and the students have to bring with them, such as ambition, a strong work ethic, plenty of energy and a healthy curiosity about foreign cultures. Our doors are open to motivated young people who have just completed any kind of secondary education and will pursue excellence as they train in catering, hospitality or tourism professions.

Once their training is complete, our graduates will act as ambassadors for the school as they embark on a career in Luxembourg or use their qualification as a springboard to find work abroad given that the EHTL is the headquarters of the European Association of Hotel and Tourism Schools (AEHT).