Mmmm

Gift idea: The book of gourmet plant-based recipes for eating well

Laguiole knife - EHTL edition

A gift to offer or to give yourself

Formation Technicien en Hôtellerie

La formation de technicien en hôtellerie à partir de la classe de 4e

Tourism and Communication Studies

discover our new course starting in the 4th grade

EHTL & Ducasse Education

A common mission: educate the future actors of international gastronomy

Maison du Grand-Duc

 

Signing of a partnership agreement

Social Media Wall

Clap de fin pour cette édition des LuxSkills 2024 dans les domaines de l’hospitalité et de la gastronomie!

Après 3 jours intenses, nos 27 compétiteurs, membres du jury et experts ont célébré la fin de ce championnat national des jeunes par la proclamation des vainqueurs par catégorie.

Jaimey en cuisine, Lenny en réception et Larissa en pâtisserie se sont démarqués dans leurs compétitions respectives et remportent la première place! En service en salle, pour la première fois, deux candidats - Karim et Bruno - ont réussi à avoir exactement le même nombre de points et se sont donc placés ex-aequo sur la première marche du podium! Bravo!

Le niveau de qualité était particulièrement élevé cette année et c’est donc en direction de tous les candidates et candidats que nous adressons nos félicitations les plus sincères! Vous avez tous montré, une fois de plus, que grâce à votre engagement, votre passion et votre assiduité au travail, les métiers de cuisinier, de pâtissier, de restaurateur et d’hôtelier sont assurés d’une future génération ambitieuse! Nous sommes fiers de vous!

#ehtl_lu #ehtlstudentslife #strivingforexcellence #nordstad #worldskillsluxembourg #worldskillslyon2024 #euroskills2025
...

LUXSKILLS - three competition days, four disciplines, 27 competitors - all wrapped. 🥇🏆

Thank you to everyone who contributed, but first and foremost to the organisers and @worldskills_luxembourg
...

Un engagement pour l’inclusion


L’École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg a eu l’honneur d’accueillir Monsieur Max Hahn, Ministre de la Famille, des Solidarités et du Vivre Ensemble. Au cours de sa

visite, il a rencontré des apprenants bénéficiant du statut de protection internationale et s’est informé sur leur parcours à l’EHTL.

#ehtl_lu #inclusion #refuge #solidarity
...

LuxSkills 2024 @ EHTL - we are ready!

Voici les visages des participants aux “LuxSkills 2024” qui débuteront ce mardi 12 mars à l’EHTL!

Nous sommes fiers de vous présenter les 27 jeunes talents qui font preuve de dévouement, de passion et de courage dans leurs domaines respectifs: en cuisine, en pâtisserie, en service en salle et à la réception. Ils sont prêts à montrer leurs compétences, à repousser les limites et à briller sur la scène nationale. Tous élèves actuels respectivement anciens élèves de l’EHTL, ils s’opposeront les uns aux autres pendant trois jours de compétitions!

Qui sera la ou le meilleur(e) de chaque domaine et qui représentera le Luxembourg aux Worldskills 2024 en France et aux Euroskills 2025 au Danemark? Réponse jeudi après-midi! En attendant, stay tuned, nous suivrons de près les exploits de nos jeunes compétiteurs!

Merci à @worldskills_luxembourg de confier l’organisation de cette compétition nationale dans le domaine de la gastronomie et l’hospitalité à l’EHTL.

Plus d’informations sont disponibles sur www.worldskills.lu

#ehtl_lu #ehtlstudentslife #nordstad #worldskillsluxembourg #strivingforexcellence #worldskillslyon2024 #euroskills2025
...

EHTL trifft Babbel.

#ehtl_lu #ehtlstudentslife #babbel #sprachenlernenmitbabbel
...

Le 5 mars 2024, les étudiants des classes de la formation supérieure, ainsi que les élèves du secondaire général et de la formation professionnelle ont eu l’occasion d’interagir avec les intervenants-experts de Ferrero venus de Bruxelles, mais aussi du siège luxembourgeois de la société. Au programme : des tables rondes consacrées aux thématiques Responsible marketing, Sustainability, Health&Nutrition and Lifestyle.

#ehtl_lu #ehtlstudentslife #ferrero
...

Il Party 2.0 - Serata italiana🇮🇹 ...

Book your table for a gastronomic lunch in Luxembourg city. ...

Sprachen lernen mit #Babbel an der EHTL.

#ehtl_lu #ehtlstudentslife #deutschlernen
...

Our boarding school students went to Berlin during the semester holiday. 🇩🇪

📸 @l.li_ly

#ehtl_lu #ehtlstudentslife
...

This error message is only visible to WordPress admins
Erreur : ID de flux invalide.

News

FERRERO

8 Mar 2024

EHTL students exchange views with FERRERO experts

EHTL students at EMEC

6 Mar 2024

Immersion in the world of events

Trade professionals’ evening and 5th Award of Excellence

1 Mar 2024

The EHTL organises this not-to-be-missed event every year to thank its many partners.
EHTL -

Learning new languages with Babbel for Buisness

23 Feb 2024

Video in french 1:21
EHTL -

Babbel for Buisness meets EHTL

23 Feb 2024

Video 3:56 (in german)

Concours de la Cuisine au Miel: high-flying creations

5 Feb 2024

A three-course menu to delight guests and convince the jury

Shojin cuisine: EHTL students meet Buddhist monk Kakhuo Aoe

30 Jan 2024

Three words to sum up this unique encounter: gratitude, respect and "itadakimasu".

Motivating prospects for all EHTL training courses!

29 Jan 2024

"Kein Abschluss ohne Anschluss".
EHTL - AEHT Vilnius 2023

AEHT – Vilnius

19 Jan 2024

36th AEHT Annual Conference in Vilnius

A study trip devoted to olive oil

8 Jan 2024

A kaleidoscope of landscapes, flavors, history, traditions and exchanges.

The EHTL Advent Calendar

20 Dec 2023

Back to the competition

Hospitality 2023

8 Dec 2023

Reflections and exchanges during Hospitality Day

COURSES

Chef

Tourism

Restaurant Manager

Hospitality Management

Hotel Management

BTS Hospitality Management

Testimonies

„Hotelschoul huet mir an menger Professioneller Entwécklung ganz vill gehollef …“

Chef de cuisine, Restaurant Saint Pierre

1 star michelin

KIM KEVIN DE DOOD

„ ech hunn do all meng Kichen Basen geléiert…, an huet mäin Selbstvertrauen gestäerkt ….“

Chef de partie, The Dorchester

GAËLLE CHAUDAT

„ Gudden Grondsteen fir an der Gastronomie ze starten“

Chef de partie, Traube Tonbach

BEN LEUCK

« Striving for excellence », is the motto adopted in 2017 by the École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg (EHTL). Founded in Diekirch in 1949, the school now has around 300 students learning not only skills that are particular to catering, hospitality and tourism but also soft skills such as punctuality, communication and flexibility. One of the school’s key strengths is its family feel. Class sizes are small and there is plenty of support to go around. ‘Our school is not a production line. We look after our young people and help and support them on their journey.’

However, there are some things we cannot teach, and the students have to bring with them, such as ambition, a strong work ethic, plenty of energy and a healthy curiosity about foreign cultures. Our doors are open to motivated young people who have just completed any kind of secondary education and will pursue excellence as they train in catering, hospitality or tourism professions.

Once their training is complete, our graduates will act as ambassadors for the school as they embark on a career in Luxembourg or use their qualification as a springboard to find work abroad given that the EHTL is the headquarters of the European Association of Hotel and Tourism Schools (AEHT).