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Dans le cadre du cours intitulé "Histoire et Culture", les élèves de la 4TPTO1 ont fait une visite guidée de la Bibliothèque nationale du Luxembourg.
Ce fut l'occasion de créer un compte lecteur et d'apprendre comment effectuer des recherches dans le catalogue a-z.lu.
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Soirée asiatique🌏🇨🇳🇹🇭🎴
Des amuse-bouche au dessert, les convives sont allés de surprise en surprise pour terminer par une incroyable glace au sésame noir. Accords mets et mocktails, saké, décoration épurée et soignée, musique d’ambiance, élèves avenants – tous les ingrédients étaient réunis pour une parenthèse hors du temps !
Organisation : élèves de la classe terminale en gestion d'hospitalité
En cuisine : les élèves bénéficiaires de protection internationale
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Concours de la Cuisine au Miel 👩🏼🍳🧑🏼🍳🐝🍯
Les gagnants:
🥇Antonin Bodinier @campusstecatherine, avec le meilleur plat
🥈Ninon Munier (EHTL), avec la meilleure entrée
🥉Victor Thill (EHTL), avec le meilleur dessert
📸 Pol Bourkel
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COURSES
Testimonies
Chef, Restaurant Saint Pierre
1 star michelin
Chef de partie, The Dorchester
Chef de partie, Traube Tonbach
« Striving for excellence », is the motto adopted in 2017 by the École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg (EHTL). Founded in Diekirch in 1949, the school now has around 300 students learning not only skills that are particular to catering, hospitality and tourism but also soft skills such as punctuality, communication and flexibility. One of the school’s key strengths is its family feel. Class sizes are small and there is plenty of support to go around. ‘Our school is not a production line. We look after our young people and help and support them on their journey.’
However, there are some things we cannot teach, and the students have to bring with them, such as ambition, a strong work ethic, plenty of energy and a healthy curiosity about foreign cultures. Our doors are open to motivated young people who have just completed any kind of secondary education and will pursue excellence as they train in catering, hospitality or tourism professions.
Once their training is complete, our graduates will act as ambassadors for the school as they embark on a career in Luxembourg or use their qualification as a springboard to find work abroad given that the EHTL is the headquarters of the European Association of Hotel and Tourism Schools (AEHT)