Courses at EHTL

Diploma Course Description Videos Documents Schedule  
FPBI Cook (fp) a year of upgrading and orientation with an introduction to the catering professions Video > PDF > Schedule > Singn in
CCP Cook (fc) assist kitchen staff in their work Video > PDF > Schedule > Singn in
Waiter (fc) Description CCP-Serveur Video > PDF > Schedule > Singn in
DAP Cook (fc + fp) knowledge of local, world and gastronomic cuisine
working autonomously, elaboration of menu cards, preparation of banquets
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Waiter (fc) Description DAP-Serveur
Description 2e ligne
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Restaurateur (fp) setting up the dining room, welcoming customers, ordering, table service, bar service, invoicing Video > PDF > Schedule > Singn in
Restaurant Manager RQF L2 (fp) ENGLISH COURSE setting up the premises, welcoming customers, ordering, table service, bar, invoicing Video > PDF > Schedule > Sign in
DT Hôtellerie (fp) administration, organisation and management of hotel and restaurant businesses Video > PDF > Schedule > Singn in
Tourism & Communication (fp) consultancy, development, coordination, promotion and sale of tourism products and services Video > PDF 4e >
PDF 2e >
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Singn in 2e
ESG Hotel Management (fp) commercial administrator for hospitality services in the accommodation, catering and travel sectors Video > PDF > Schedule > Singn in 4e
Singn in 2e
BTS Hospitality Management (fp) managers in the hotel, tourism and events sectors Video 1 >
Video 2 >
Video 3 >
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système scolaire luxembourgeois
Système scolaire public 2020-2021

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Öffentliches Schulsystem 2020-2021
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Public school system 2020-2021
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Sistema escolar público 2020-2021
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L’offre scolaire de l’École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg se base essentiellement sur les besoins de la restauration, de l’hôtellerie et du tourisme. Ainsi, les membres de la communauté scolaire partagent tous la même passion.

L’EHTL prépare à la vie active par une formation professionnelle pratique et théorique à l’école et des stages pratiques en entreprise.

L’élève a le choix entre plusieurs voies de formation lui permettant d’obtenir respectivement:
CCP : certificat de capacité professionnelle
DAP
: diplôme d’aptitude professionnelle
DT: diplôme de technicien
ESG : diplôme de fin d’études secondaires générales
BTS : brevet de technicien supérieur