Courses at EHTL

Diploma Course Description Videos Documents Schedule
CCP Cook assist the kitchen staff in their work Video > PDF > Schedule > SIGN IN
DAP Cook knowledge of local, world and gastronomic cuisine
working autonomously, elaboration of menu cards, preparation of banquets
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Restaurant Manager RQF L2 ENGLISH COURSE setting up the premises, welcoming customers, ordering, table service, bar, invoicing Video > PDF > Schedule > SIGN IN
Hôtelier-Restaurateur commercial management of a hotel and/or restaurant Video > PDF > Schedule> SIGN IN
DT Hôtellerie administration, organisation and management of hotel and restaurant Video > PDF > Schedule > SIGN IN
Tourism advice, development, coordination, promotion and sale of tourism products or services Video > PDF > Schedule > SIGN IN
ESG Hotel Management commercial administrator of hospitality services in accommodation, catering and travelling Video > PDF > Schedule > SIGN IN: 4th
SIGN IN: 2nd
BTS Hospitality Management manager in the hotel, tourism and event sector Video 1 >
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Video 3 >
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système scolaire luxembourgeois
Système scolaire public 2020-2021

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Öffentliches Schulsystem 2020-2021
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Public school system 2020-2021
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Sistema escolar público 2020-2021
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L’offre scolaire de l’École d’Hôtellerie et de Tourisme du Luxembourg se base essentiellement sur les besoins de la restauration, de l’hôtellerie et du tourisme. Ainsi, les membres de la communauté scolaire partagent tous la même passion.

L’EHTL prépare à la vie active par une formation professionnelle pratique et théorique à l’école et des stages pratiques en entreprise.

L’élève a le choix entre plusieurs voies de formation lui permettant d’obtenir respectivement:
CCP : certificat de capacité professionnelle
DAP
: diplôme d’aptitude professionnelle
DT: diplôme de technicien
ESG : diplôme de fin d’études secondaires générales
BTS : brevet de technicien supérieur